Afrit Nevele - na 3 km op de rechterkant ( HERTENFARM SERGEANT)  

kamelen 

Een kameel huren klinkt niet alledaags maar toch is mogelijk! Door de jarenlange kweek en training hebben wij momenteel een groep kamelen ter beschikking die heel wat te bieden hebben! Doordat deze kamelen bij ons opgegroeid zijn, hebben de begeleiders en de kamelen een onafscheidelijke band.  Zo kunnen onze begeleiders de kamelen op commando doen zitten waardoor  de ruiter heel eenvoudig kan opstappen.

Naast de bruine kamelen die beter bekend zijn onder de bevolking,  hebben wij ook aandachtstrekkers zoals witte kamelen.  Door hun opvallende verschijning zijn kamelen uitermate geschikt voor foto's en allerlei andere doeleinden. Ze zijn al vele jaren graag geziene gasten bij diverse evenementen en festiviteiten.

 

     kameel05               

                               

Onze kamelen worden met veel liefde behandeld, waardoor zij ook tegenover de mensen zeer vriendelijk en overtuigend overkomen. Het realiseren van  getrainde kamelen is een jarenlange taak van onze begeleiders, die dit graag aan het publiek tentoonstellen!
Omdat het belang van de dieren en het succes van de activiteit bij ons centraal staat worden zij steeds door onze begeleiders begeleid op eender welke locatie. Dit zorgt voor heel wat opkijk en ook  heel wat  spektakel naar het publiek toe. De begeleiders kennen de kamelen door en door en  weten hoe het publiek te amuseren.

 

 

    

 

Enkele weetjes over de kameel? Wist je dat....

In de bulten van de kamelen zit water? of wat het nu iets anders? we vertellen het je snel....  In de bult van een kameel zit water en als ze slap hangen moeten ze drinken... dit is jammer genoeg een fabeltje... Kamelen bulten bestaan immers uit vet , er zijn tal van dieren die vetreserves opslaan wanneer er periodes zouden zijn wanneer voedsel schaars, dit was natuurlijk voor in de woestijn. Bovendien beschermen de hoge bulten de kamelen in de woestijn tegen de hoge temperaturen en extreme zon. Zo wordt de kans op oververhitting in de woestijn beperkt.

De kleine oortjes van de kameel al gezien? Bovendien zijn deze sterk behaard ( zodat er nauwelijks zand in kan) de lange wimpers om de ogen te beschermen tegen zon en zand zijn hier ook zo een voorbeeld van.  Bovendien kunnen de kamelen de neusgaten afsluiten tegen het zand!

Kamelen zijn perfect aangepast aan ons klimaat,  Want ook in De Gobi woestijnen in Azië en ook in 3 woestijnen in China kan het ferm gaan vriezen!! De kamelen hebben in de winter daarom een warme nieuwe pels , hun wollen jas!! Bij weer en wind kunnen de dieren dus ook perfect buiten!! In de zomer verliezen ze dan terug hun warme pels en kunnen ze perfect tegen de warmte die wij hier ook in de zomer hebben.

Er zijn nog zoveel weetjes over de kameeel, hoe ze eten, hoe ze herkauwen , hoe ze lopen,... Prachtige dieren met zoveel liefde!!

 

 

 

openingsuren

 

Maandag  9u-18u
Dinsdag GESLOTEN
woensdag 9u-18u
Donderdag 9u-18u
Vrijdag 9u-18u
Zaterdag 9u-18u
Zondag 9u-14u30

 

OPGELET!! 

 

 - ZONDAG 19Mei geopend tot 13u ipv 15u!! 

- Pinkstermaandag 20Mei geopend: 9u-13u! 

- Dinsdag 21mei: GESLOTEN

 

 Gelieve onze openingsuren te respecteren aub. 

 

Op zoek naar specifieke parkdieren

check zeker even de beschikbaarheid

op info@legkippen.be

 

 

 

 

huur een kameel

adresgegevens

HERTENFARM SERGEANT
Biebuyckstraat 25
9850 Nevele

0499 43.07.07
info@legkippen.be