Afrit Nevele - na 3 km op de rechterkant ( HERTENFARM SERGEANT)  

Alpaca's - Welkom op onze alpaca-farm!

 

Alpaca's worden door vele hobbyhouders in de tuin gehouden voor het gras kort te houden en zeker en vast voor het mooie uitzicht. 

Alpaca's zijn immers in diverse kleuren verkrijgbaar, van bruin, zwart, wit, beige,... tot zelf bonte kleuren waarbij alle combinaties mogelijk zijn.

Alpaca's zijn iets kleiner van gestalte dan een lama, hierdoor zijn ze particulier gemakkelijk te houden en is het ook mogelijk er wandelingen mee te maken.

( Enkel via telefonisch contact/afspraak te bezichtigen, reserveren ) 

 

                     

 

Verzorging

Een alpaca is zeer gemakkelijk te houden, een ideaal gezelschapsdier,  ook met kinderen.

Jaarlijks dienen de alpaca's geschoren te worden ( wij helpen u graag met het helpen aan de nodige alpaca-scheerder) De Scheerder zal dan ook de nagels knippen.  Bij vertrek zijn onze alpaca's voorzien van de nodige vaccinaties, dit dient jaarlijks herhaald te worden door de dierenarts maar is zeer eenvoudig.

Alpaca's zijn zeer goede grazers en houden de weide mooi proper, het gras kan ook direct eenvoudig terug groeien zonder schade.  Wij rekenen ongeveer een 300 m² per alpaca weide-oppervlakte. Op de weide voorzien we een schuilhok - stalletje, dit mag een open voorzijde hebben. Dit stalletje gaan ze vooral gaan gebruiken bij extreme weersomstandigheden.  Een open stal is hierbij zeker voldoende.

Voederbak en hooi ruif worden voorzien in de stal, zodat het voer steeds mooi droog kan blijven. In de zomer volstaat gras en wat korrels, in de winter dienen we ook hooi bij te geven. We voorzien een goede drinkbak voor te drinken en als afkoeling in de zomer. Alpaca's zijn verzot op drinkwater dus best voorzien we hier een tamelijk grote drinkbak.

Alpaca's zijn zeer rustig in de omhang en vragen dus weinig omheining. Zo volstaat schapendraad, ursus, hout, kastanje-draad,.... Met een hoogte van 1 m a 1.2 m is dit meer dan voldoende. Stroomdraad - schrikdraad voorzien we niet voor alpaca's, ze zijn zo rustig dat dit niet nodig is , bovendien zouden ze het niet voelen door hun wol die geen geleider is. 

Alpaca's hebben kleine uitwerpselen ( kleine bolletjes) dit doen ze steeds op 1 plaats, die ervoor zorgt dat het zeer eenvoudig op te ruimen is, bovendien gaat men zo de weide zuiver houden en is er zeer weinig kans op infecties gezien ze met hun uitwerpselen niet meer in aanraking komen.  

Alpaca's zijn gemakkelijk halster-tam te maken. Ze zijn zeer nieuwsgierig waardoor ze steeds goed zullen meelopen en rondkijken wat er in de omgeving gebeurd. De Alpaca's zijn dus ideale gezelschapsdieren voor een gezin - familie. Kinderen en volwassen creëren zo een band met de dieren en beleven zo een enorme aantrekkingskracht.

Voor de verhuis kunnen we dus met de alpaca's wandelen, of vervoer kan met een minibus, bestelwagen, aanhangwagen, de dieren ondervinden geen stress tijdens het vervoer en gaan ook onmiddellijk gaan liggen bij hun verhuis.

Aarzel niet bij uw zoektocht naar het ideale gezelschapsdier en kom zeker even langs op onze alpaca- boerderij !!!

 

Wij beschikken over een kweek-groep alpaca's van 50 dieren!! hierdoor zijn er steeds veulentjes, hengstjes, merries te verkrijgen. Ruime keuze voor elk wat wils!

Bij ons worden de dieren gehouden en gekweekt om zo de veulentjes in een aangename sfeer aan nieuwe gezinnen aan te bieden!

prijzen ; Hengstjes 750 a 850 euro

             Merries van 1800 tot 2250 euro 

 

      

 

openingsuren

 

Maandag  9u-18u
Dinsdag GESLOTEN
woensdag 9u-18u
Donderdag 9u-18u
Vrijdag 9u-18u
Zaterdag 9u-18u
Zondag 9u-14u30

 

OPGELET!! 

 

 - ZONDAG 19Mei geopend tot 13u ipv 15u!! 

- Pinkstermaandag 20Mei geopend: 9u-13u! 

- Dinsdag 21mei: GESLOTEN

 

 Gelieve onze openingsuren te respecteren aub. 

 

Op zoek naar specifieke parkdieren

check zeker even de beschikbaarheid

op info@legkippen.be

 

 

 

 

huur een kameel

adresgegevens

HERTENFARM SERGEANT
Biebuyckstraat 25
9850 Nevele

0499 43.07.07
info@legkippen.be