Afrit Nevele - na 3 km op de rechterkant ( HERTENFARM SERGEANT)  

 

konijnen en cavia's.

  De ideale gezelschapsdieren voor kinderen of voor in de tuin zijn bij ons te vinden                                                                                                                                  

Zo hebben wij dwergkonijnen, cavia's en ander kleinvee ter beschikking in allerlei groottes en kleuren.
U kan  bij ons terecht voor: dwergkonijnen, vleeskonijnen, cavia's,...

Dwergkonijnen hebben we beschikbaar in diverse kleuren en zowel mannelijk als vrouwelijk, het betreft jonge dieren die zeer tam zijn. zowel kortharig als langharig.

Cavia's zijn zowel in kortharig als langharig verkrijgbaar, in verschillende kleuren ( bruin, wit, zwart, belgique, bonte,...)

                         

 Heeft u een doos of een transportbox thuis liggen? Breng deze gerust mee om de dieren te vervoeren.

 

 Dwergkonijntjes in verschillende kleuren

 

Verschillende nestjes dwergkonijnen beschikbaar. Vrouwtjes en mannetjes.

 

Steeds verschillende kleuren beschikbaar.

Prijzen: 35 euro

 

 

 

 Dwerg hangoor Konijnen

 

verschillende kleuren, verschillende nesten.

Zowel vrouwtjes als mannetjes

 (uitverkocht)

Prijs: 35 euro per stuk

 

konijnenpuzzel

  Vlaamse reuzen

 

Steeds jonge nesten beschikbaar.

Zowel jonge als bijna volwassen dieren.

Zowel wildkleur als andere kleuren.

Vrouwtjes en mannetjes beschikbaar

 (uitverkocht)

Prijs: 50 euro a 60 euro 

 

 Cavia's

 

Verschillende kleuren cavia's

Jonge dieren, zowel vrouwtjes als mannetjes.

 

Prijs: 15 euro per stuk

 

 

Hok en ren

Afhankelijk van de soort van het konijn hebben we een andere grootte van konijnenhok nodig. Binnenhuis rekenen we best een kooi van 100 a 120 cm lengte. Combineer een hok of kooi daarom altijd met een (buiten)ren of zorg ervoor dat de konijnen een groot deel van de dag vrij in huis kunnen rondlopen. Het hok of de kooi dient dan als veilig hol om uit te rusten.  Een kooi met een kunststof onderbak en een afneembare bovenkant van tralies is goed geschikt. Houten hokken zijn een goede keuze voor buiten, want ze beschermen tegen zon en regen en bieden isolatie. 

Zorg ervoor dat er zowel zonnige als schaduwrijke plekken in de ren zijn. 

Zet het hok niet in de volle zon of in de buurt van de verwarming, want konijnen zijn gevoelig voor oververhitting. Vermijd tocht en zet het hok op een rustige plaats.

 

 

Inrichting en bodembedekking

In het verblijf is het leuk als er wat  schuilplaatsen zoals tunnels, holle boomstammen en hokjes aanwezig zijn, zodat de konijnen zich veilig voelen. Verhoogde zitplaatsen en etages geven de konijnen een uitkijkpost en vinden ze ook super.

Als voederbak zijn geglazuurde aardewerken bakken geschikt. Die zijn gemakkelijk proper te houden en ze zijn bestand tegen knagen. Plaats de voederbak ergens verspreid in het verblijf. Voor het hooi is een ruif aan te raden. Zo blijft het hooi proper. Knaagmateriaal zoals speciale stukken hout en takken helpen bij het afslijten van de tanden.

Voor het drinkwater is een waterfles met drinktuit het meest geschikt. Zo kan er geen vuil in het water komen. Sommige konijnen drinken liever uit een bak. Zet die dan op een verhoog, zodat er geen bodembedekking in het water komt.

Leg voldoende stro in het hok, zeker als de konijnen buiten zitten. In de ren is bodembedekking niet noodzakelijk, maar hier en daar wat aarde, gras, zand of schors houdt de omgeving interessant voor het konijn. Voorzie extra zaagsel, vlas of stro in de hoek waar het dier plast. Je kan daar ook een toiletbak plaatsen (vergelijkbaar met een kattenbak), zodat het reinigen gemakkelijker is. In zo’n toiletbak kan je houtpellets doen als vulling.

 

 

Verrijking

Om te voorkomen dat de konijnen zich vervelen, kan je ze actief bezig laten zijn met hun voeder. Je kan kruiden zoals peterselie of paardenbloemen ophangen zodat ze zich moeten rekken, een snack bal vullen met konijnensnoepjes, het voeder in een echte konijnenpuzzel doen of lekkere hapjes in het verblijf verstoppen.

Konijnen spelen graag met kartonnen dozen. Ze kunnen erop of erin kruipen, eraan knabbelen en ze gebruiken als obstakel bij spelletjes met andere konijnen.

 

 

Voeding

Konijnen hebben vooral vezelrijke en relatief energiearme voeding nodig. Hoogwaardig hooi is de hoofdvoeding en moet continu ter beschikking zijn. Kies voor kruidenhooi en grashooi, het hooi moet fris ruiken en stofvrij zijn.

Naast hooi bestaat de dagelijkse voeding uit grassen, kruiden en groenten. Voorbeelden van geschikte groenten en (on)kruiden zijn: andijvie, witloof, peterselie, wortelloof, spinazie, koriander, wilde peen, paardenbloem, klaver, brandnetel, zevenblad en kamille. Geef geen kool, gemaaid gras, aardappelen, aardappelschillen of brood aan je konijnen. Beperk suikerrijke producten als wortelen, bieten en fruit, dit verstoort de darmwerking. 

Naast groenvoer en hooi hebben konijnen ook krachtvoeder nodig. Kies als krachtvoer voor konijnenkorrels (de zogenaamde ‘biks’ of ‘pellets’, bij voorkeur langvezelig).

Om te vermijden dat de tanden te lang worden, is een goede slijtage noodzakelijk. Geef ze daarom extra knaagmateriaal zoals takken van fruitbomen of wilgen.

Leg het voer en hooi zo ver mogelijk van de toilethoek af. Konijnen zijn zindelijke dieren en houden hun toilet en voeder graag gescheiden

 

Alle benodigdheden zijn terug te vinden op onze webshop: www.dierenwinkelshop.be 

 

openingsuren

 

Maandag  9u-18u
Dinsdag GESLOTEN
woensdag 9u-18u
Donderdag 9u-18u
Vrijdag 9u-18u
Zaterdag 9u-18u
Zondag 9u-13u

 

Kerstvakantie geopend behalve:  

Dinsdag 24/12/'24 GESLOTEN

Woensdag 25/12/'24 GESLOTEN

 Dinsdag 31/12/'24 GESLOTEN

Woensdag 01/12/2024 GESLOTEN

 

!Jaarlijks verlof!

!24/01 - 04/02!

 

Op zoek naar specifieke parkdieren

check zeker even de beschikbaarheid

op info@legkippen.be

 

 

 

 

huur een kameel

adresgegevens

HERTENFARM SERGEANT
Biebuyckstraat 25
9850 Nevele

0499 43.07.07
info@legkippen.be