Afrit Nevele - na 3 km op de rechterkant ( HERTENFARM SERGEANT)  

Kangoeroes - Bennett Wallaby

De Bennett wallaby kangoeroes zijn zeer sierlijke diertjes die voor heel wat gezelschap zorgen in de tuin. 

Kangoeroes blijven steeds iets uniek, zeker wanneer jaarlijks in de maanden mei- juni- juli het kopje van de jonge kangoeroetjes in de buidel te voorschijn komt. Na een aantal weken durven ze al eens de buidel verlaten.

( Deze zijn enkel via afspraak te bezichtigen of reserveren - pas terug kangoeroes beschikbaar vanaf september 2023)  

                    kangoeroes                

 

 

Gezelschap

Bennett Wallaby’s kunnen solitair leven maar als de weide voldoende groot is kan je ze wel goed met enkele soortgenoten samen houden.  Je kan mannetjes houden,  een mannelijk dier met enkele vrouwelijke soortgenoten of een groep met alleen vrouwelijke dieren kan ook. Je kan ook kiezen voor een paartje.

 

Weide 

Wallaby’s zijn weidedieren die een stal nodig hebben. Voorzie een weide van minimum 200 m2 voor twee tot vijf dieren. Voor meer dieren heb je uiteraard een grotere weide nodig. De weide is best gelegen op een rustige plaats zodat ze niet te snel schrikken. De stal moet altijd vanuit de weide toegankelijk zijn voor de dieren. Extra beschutting voor de zon of andere weersinvloeden door struiken of bomen is ook aangenaam voor de dieren. 

 

Omheining en stal

Een goede omheining is noodzakelijk om de Wallaby in de weide te houden, want Wallabys kunnen heel goed springen. Daarom is het best een gewone draadomheining te plaatsen van minimaal 150 cm hoog. Schrikdraad of dergelijke best niet gebruiken, dit werkt niet voor de dieren en is dus niet nodig.  

 

Minstens even belangrijk als voldoende weideruimte is de stal. Zo kunnen de dieren zelf kiezen wanneer ze kunnen schuilen en wanneer niet. Ideaal hebben de dieren vrije inloop van de weide naar de stal. Wij hebben zeker voldoende stallen en schuilplaatsen beschikbaar voor de wallaby's. Het is belangrijk dat de stal tochtvrij is ( dus minimaal 3 zijdes gesloten) 

De ideale bodemlaag voor de stal is hooi , houtkrullen of zand.

 

 

Voeding

Gras, zacht hooi en eventueel luzerne moeten altijd ter beschikking zijn. Vul dit aan met droogvoer - korrels speciaal voor kangoeroes. (  korrels bij ons in de zaak verkrijgbaar ). Extra groenten en fruit mag, zoals wortelen, bladeren van gewassen,... Kleine porties groenten en fruit mogen dus met mate gevoederd worden. Ook zijn ze verzot op takken van wilgen , fruitbomen, .... 

De dieren moeten altijd kunnen drinken. Wij hebben hier geschikte drinkbakken voor beschikbaar.

Met een goede verzorging en huisvesting kan de Bennett Wallaby tot 15 jaar oud worden. 

 

 

Alle benodigdheden kan u online bestellen via onze webshop: www.dierenwinkelshop.be

 

 

openingsuren

 

 

Maandag  9u-18u
Dinsdag GESLOTEN
woensdag 9u-18u
Donderdag 9u-18u
Vrijdag 9u-18u
Zaterdag 9u-18u
Zondag 9u-15u

  

Op zoek naar specifieke parkdieren

check zeker even de beschikbaarheid

op 0499/43.07.07

 

 

 

 

huur een kameel

adresgegevens

HERTENFARM SERGEANT
Biebuyckstraat 25
9850 Nevele

0499 43.07.07
info@legkippen.be